Blogs

Regelmatig plaatsen wij hieronder een blog of een nieuwtje over gezondheid, financiële zaken en een verbeterde leefstijl. Scroll naar beneden voor een overzicht van onze blogs en klik op de titel om het blog te openen. Voor vragen of reacties mag je ons altijd mailen op welkom@gezondvoorweinig.nl.

Zet één stap naar een gezonder team

Voel je je soms ook overweldigd door alle informatie over duurzame inzetbaarheid, vitaliteit, leeftijdsbewust personeelsbeleid, enzovoorts? Doe dit, laat dat...

Vertrouw me: al deze informatie is niets waard, als jij niet de eerste, heel belangrijke stap zet. Want als jij deze eerste stap niet zet, kun je ploeteren tot je een ons weegt, maar dan verandert er niets bij jouw medewerkers.


Zet je deze stap? Of ben je "af"?

Eén stap, klinkt heel eenvoudig, toch? En dat is het ook. Maar deze stap is wel super essentieel en je kunt hem niet overslaan. Sla je deze stap over? Dan ben je “af”. Daarmee bedoel ik, dat je medewerkers niet bereid zullen zijn om naar je te luisteren. Niet bereid om iets van je aan te nemen. En al helemaal niet om jou iets van henzelf te laten zien. Dan is al je harde werk voor niets.

Dus: wat moet je doen?

Eigenlijk is het heel makkelijk: “wees jezelf”.

  • Wees eerlijk in je eigen worstelingen als het gaat om gezonder leven, financiën, mantelzorg(en), enzovoorts. Moet je meteen heel je ziel en zaligheid op tafel leggen? Nee! Maar deel – wanneer gepast – een stukje. Daarmee laat je zien dat je ook maar een mens bent... naast dat je leidinggevende, HR-professional, re-integratie specialist of eigenaar bent.
  • Geef het goede voorbeeld. Moet je nu gaan trainen voor een marathon en helemaal over op alleen maar groenvoer? Hoeft niet. Wees jezelf. Wat past bij jou? Fietsen in plaats van met de auto naar je werk? Een ommetje tijdens de lunchpauze of tijdens een bilaatje met een collega? Een tomaatje op brood bij de lunch? Wat extra fruit in plaats van een snack mee naar het werk? Zoek iets dat bij jou past. Je hoeft er niets over te zeggen; gewoon doen!
  • Ben jij wel van de grapjes of opmerkingen over mensen met overgewicht, over mensen met geldzorgen of andere zorgen die leiden tot verminderde vitaliteit? Daar kun je beter mee stoppen. Want denk je dat je medewerker met geldzorgen bij jou aanklopt als je net een geintje hebt gemaakt over “Een dubbeltje op zijn kant” van de avond ervoor?
  • Wees integer. Je hebt het niet nodig om als leidinggevende een persoonlijk verhaal van een collega met een andere collega te delen. Hou het voor jezelf. Op het moment dat jij makkelijker óver anderen praat in plaats van mét anderen, dan durven mensen je niet te vertrouwen. Dus: praat mét je collega in plaats van óver je collega.

Samengevat: wees jezelf en wees echt!

Dit zorgt voor een basis van vertrouwen bij jouw medewerkers, waardoor ze sneller bij je zullen aankloppen als er zorgen zijn op vitaliteitsvlak. Of dit nou zorgen zijn rondom overgewicht, financiën, sociale problematiek of werk-privé balans. En wanneer jij met een goed plan komt, om te werken aan een vitaler team, zullen ze zich sneller kunnen vinden in je plan.

Verder bouwen aan een vitaal team

Wil je vanuit deze basis verder bouwen aan een vitaal team? Meld je dan aan voor onze workshop “Gezond op de werkvloer” van donderdag 20 september a.s. We gaan dan met een groep professionals aan de slag met een concreet stappenplan naar een vitalere organisatie. Meer informatie vind je hier!

25 juni 2018,

Hilde Vehof, Vehof Budgetcoaching