Blogs

Regelmatig plaatsen wij hieronder een blog of een nieuwtje over gezondheid, financiƫle zaken en een verbeterde leefstijl. Scroll naar beneden voor een overzicht van onze blogs en klik op de titel om het blog te openen. Voor vragen of reacties mag je ons altijd mailen op welkom@gezondvoorweinig.nl.

Workshop Gezond voor Weinig op de werkvloer, Hoe stimuleer ik mijn medewerker(s) om gezonder te leven?

Herken je dit?

"Ik zie dat mijn medewerker ongezond leeft, maar wat kan ik daaraan doen?"

"Deze medewerker valt vaak uit. Kan ik meer doen om dit te voorkomen?"

"Ik geef goedbedoelde adviezen aan mijn medewerker, maar zie dat er niets mee wordt gedaan."

"Ik wil graag dat mijn medewerkers gezond zijn en goed in hun vel zitten, maar ik zie dat ze ongezonde keuzes maken."

"Mijn werknemer verzuimt langdurig en moet op zoek naar een nieuwe werkplek. Maar hij is – naast het werk – een heel stuk gezond dagritme kwijtgeraakt. Hij beweegt minder en eet ongezonder, is mijn indruk. Dit belemmert de re-integratie. Ik zoek hulp voor hem, zodat hij uit deze negatieve spiraal kan komen. Hij heeft geen ruim budget, dus het is belangrijk, dat hij budgetvriendelijke adviezen krijgt.”

“Ik wil mijn werknemers iets kunnen aanbieden als het gaat om het voorkomen van ziekteverzuim. Ik wil een gezond bedrijf!”

Dan bieden wij:

Een boeiende en praktische workshop! Wij helpen je op weg naar een gezonder bedrijf met minder verzuim.

Wil jij je medewerkers ondersteunen bij een gezondere leefstijl? En wil je dat ze blijvende veranderingen doorvoeren?

Veel mensen leven ongezond. Op het gebied van voeding en beweging, maar ook op het gebied van geldzaken. Ze maken onhandige keuzes. Vaak omdat ze niet beter weten. Of omdat ze denken dat het duur en ingewikkeld is om een gezonde leefstijl te ontwikkelen. Deze disbalans leidt tot productiviteitsproblemen en onnodig ziekteverzuim.

Voor werkgevers, die graag hun medewerkers willen stimuleren om meer verantwoordelijkheid te nemen voor hun eigen gezondheid, hebben wij deze zeer informatieve en effectieve workshop ontwikkeld. In 2,5 uur gaan wij met een groep ondernemers/managers aan de slag. We geven handvatten, advies en ondersteuning om te laten zien dat een gezonde leefstijl heel goed mogelijk is op de werkvloer. Jij kunt daar als leidinggevende een betekenisvolle rol in spelen! Een veel gehoorde reactie van medewerkers op gezonder leven, is dat het te duur en te moeilijk is. Met veel enthousiasme laten wij zien dat dit niet zo hoeft te zijn. Het resultaat voor jou als werkgever is dat je tools en tips krijgt om bij te dragen aan gemotiveerde, fitte en effectieve medewerkers op de werkvloer.

  Wie zijn de trainers?

Hilde Vehof, eigenaresse van Vehof Budgetcoaching is een gedreven en ervaren Budgetcoach met daarnaast een achtergrond in schuldhulpverlening en verzuimbegeleiding. Ze houdt ervan om mensen met praktische vaardigheden verder te helpen in hun zelfredzaamheid. Zij doet dit op een open, transparante en betrouwbare manier. Hierdoor voelen mensen zich snel bij haar op hun gemak. Zo leren medewerkers om hun geldzaken met minder moeite, beter te organiseren. Meer informatie vindt u hier.

Can Kroezen-Cornelissen is Life- & Voedingscoach en Arbeid- & Verzuimcoach. Door jarenlange ervaring is zij goed in staat om al spiegelend medewerkers / ondernemers te begeleiden zodat eenieder in zijn/haar eigen kracht komt te staan. Via haar onderneming Vita-HRM begeleidt, ondersteunt en adviseert zij ondernemers en haar medewerkers op het gebied van een gezonde arbeidsrelatie maar ook een gezonde leefstijl. Meer informatie vindt u hier.

Wanneer en waar is de workshop?

Op 24 mei 2018 van 14.00 - 16.30 uur, Twentepoort Oost 61 te Almelo.

Investering: € 97,- per deelnemer.

Aanmelden kan tot uiterlijk 14 mei 2018. Minimale deelname 6 en maximaal 15 deelnemers. Tarief is exclusief btw. Reserveer je plek hier.

Alvast een goede tip: Overleg eens met je verzuimverzekeraar. Steeds vaker zijn verzuimverzekeraars bereid om bij te dragen aan kosten voor verzuimpreventie.